Welke ingrediënten zitten NIET in Pampers?

We zijn ook zelf ouders en weten dat het soms intimiderend kan zijn om te begrijpen wat er in de producten voor je baby zit. Maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet zo te zijn. We zijn blij dat jij hier bent en we zijn er om je te helpen als je vragen hebt over onze producten. 

We zijn trots dat we evenveel tijd en zorg besteden aan het bepalen van wat er niét in onze producten zit als aan het evalueren van de materialen die er wel in zitten. Lees hieronder meer over onze veiligheidsnormen en onze ingrediënten die niet gebruikt mogen worden. 

Zijn Pampers ingrediënten veilig?

JA! Alle ingrediënten, materialen, formuleringsprocessen en eindproducten worden uitgebreid geëvalueerd om te verzekeren dat de gezondheid van jouw baby nooit in gevaar wordt gebracht. Alles wordt bewust geselecteerd en gecreëerd om je baby de best mogelijke bescherming te bieden. In elke stap van het productontwerp evalueren we onze ingrediënten om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn voordat ze in contact komen met de huid van je baby. 

Tip 
Pampers producten worden speciaal ontworpen met jouw baby’s comfort en veiligheid in gedachten. Lees onze FAQ-pagina voor meer info over productingrediënten.  

 

Zorgvuldig uitgekozen ingrediënten

Alle producten van Pampers zijn gemaakt van ingrediënten die zorgvuldig werden geselecteerd en beoordeeld op basis van veiligheid en het vermogen om de babyhuid schoon en droog te houden. De ingrediënten die we gebruiken komen voor in de meeste luiers en doekjes die door miljoenen baby's over de hele wereld worden gebruikt. 

De No-Go Ingrediënten

We voegen geen ingrediënten aan onze producten toe waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor baby's. Een aantal van de ingrediënten die nooit in Pampers-producten worden gebruikt, staan hier opgesomd: * 

- Bisfenol A (BPA) 

- Dioxines  

- Disperse kleurstoffen  

- Elementair chloor 

  • Aan Pampers luiers wordt NOOIT chloor toegevoegd.  

- Ethanol/alcohol  

  • Pampers luiers, luierbroekjes en doekjes zijn alcoholvrij, wat betekent dat ze ook vrij zijn van ethanol en isopropyl (ook bekend als wrijfalcohol). 

- Latex (natuurlijk rubber)  

- Lood en kwik in gedrukte inkt  

- Organotinen  

- Parabenen  

- Residuen van pesticiden  

- Fenol  

- Polyvinylchloride (PVC) 

- Specifieke conserveringsmiddelen 

o Pampers gebruikt geen conserveringsmiddelen in luiers. We selecteren zorgvuldig conserveringsmiddelen voor onze babydoekjes om ze veilig en fris te houden. We gebruiken geen MIT of CMIT; formaldehyde of formaldehyde releasers; parabenen; quaternaire ammoniumverbindingen (QAC's); en triclocarban of triclosan. 

*Vergeet niet dat sommige van deze stoffen in het dagelijks leven voorkomen en daarom aanwezig kunnen zijn in sporen van alledaagse huishoudelijke voorwerpen, zoals drinkwater, lucht of stof. Wat belangrijk is om te onthouden, is dat elke stof een veilige drempel heeft, en we hebben tientallen jaren samengewerkt met professionals uit de gezondheidszorg en regelgevende instanties om deze drempels te bepalen. We zullen NOOIT een ingrediënt gebruiken dat schadelijk is voor je baby. 

Heb je meer vragen over wat er precies in Pampers producten zit? Bezoek onze FAQ-pagina of contacteer ons voor meer info.  

 Samengevat 

Pampers heeft producten en ingrediënten in elke ontwikkelingsfase streng geëvalueerd en getest om ervoor te zorgen dat onze producten veilig en effectief zijn voor je baby. 

Hoe we dit artikel hebben geschreven 

De informatie in dit artikel is gebaseerd op deskundig advies uit gepubliceerde onderzoeken, betrouwbare medische en overheidsbronnen en de eigen veiligheids- en productdeskundigen van Pampers. Indien van toepassing, kun je hieronder een volledige lijst vinden van de bronnen die voor dit artikel zijn gebruikt. De inhoud op deze pagina is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd medische professionals voor een volledige diagnose en behandeling. 

Beheer Cookies